X

Изберете език

Bulgaria (Bulgarian)Bulgaria (Bulgarian) United States (English)United States (English)
X

Изберете валута

лв Bulgarian lev $ US Dollar Euro
X

Изберете език

Bulgaria (Bulgarian)Bulgaria (Bulgarian) United States (English)United States (English)
X

Изберете валута

лв Bulgarian lev $ US Dollar Euro

Какво да правя, ако акаунтът ми е хакнат?

Ако акаунтът Ви е хакнат Вие трябва да направите следното, за да го подсигурите и защитите.

1. Първо трябва да проверите дали скриптовете, които използвате са последна версия. Ако не са трябва да ги обновите до последната версия заедно с всички модули инсталирани в тях. Трябва да се свържете с Вашия уеб дизайнер, ако не знаете как да направите обновяването.

2. Трябва да проверите всички файлове в акаунта Ви в случай, че има такива качени от хакера. Обикновено се качват php скриптове, които се използват за редактиране на Вашите файлове дори след като обновите скриптовете си. Всички файлове, които не са качени от Вас под public_html трябва да бъдат изтрити.

3. Трябва да промените паролата за сПанел на трудна за отгатване парола например hYtz62@1;Lpz4Uhzb[Y

4. Проверете дали правата на конфигурационните файлове, които съдържат пароли са подсигурени правилно. Задължително трябва да са chmod-нати на 400 или 600, за да не могат други потребители да прочетат паролите Ви.

5. Трябва да сканирате компютъра си за вируси.

Ако сайтът Ви е атакуван от вирус, който обикновено добавя по един ред код в повечето от файловете Ви, трябва да следвате стъпките отгоре, а също така и да изтриете добавения код от файловете Ви. Вирусът обикновено е javascript код, който се намира между iframe тагове.

Нищо друго не е нужно да се прави. Ако акаунтът Ви бъде хакнат отново след като сте изпълнил всички стъпки отгоре, това означава, че сте пропуснал да ъпдейтнете някои от скриптовете, които са използвани за хакването на акаунта Ви. Ще трябва да проверите всичко отначало. Много е важно всички скриптове, които използвате в акаунта Ви да са последна версия, за да не Ви хакват акаунта.

Не можете да намерите информацията, която търсите?

Отвори ново запитване
Полезна ли е статията?
(2380 пъти видяна / 1 оценили за полезна)

Top